Криптобіржа BingX зазнала хакерської атаки

Гарячий гаманець криптобіржі BingX став мішенню хакерів. За оцінками експертів, платформа втратила понад 43,2 мільйони доларів у криптоактивах. Хоча представники компанії підтвердили факт злому, вони заявили, що збитки були “незначними”. Виведення коштів на платформі було призупинено на одну добу.

Експерти з безпеки PeckShield спочатку зафіксували підозрілу транзакцію на 13,6 мільйонів доларів, після чого збільшили оцінку збитків до 43,2 мільйонів доларів. Основні втрати прийшлися на криптовалюти, такі як Ethereum та BNB Chain. Хакери вже обміняли частину викрадених активів на 4,526 ETH та 7,864.7 BNB.

Окрім цього, експерти з Lookonchain підтвердили подібні оцінки, проте Cyvers назвали загальні втрати ще вищими — 52 мільйони доларів.

Директор з продуктів біржі Вів’єн Лінь у своїй заяві підтвердила злом гарячого гаманця BingX, зазначивши, що збитки були “незначними”. О 4 ранку за сінгапурським часом 20 вересня 2024 року технічна команда виявила підозрілу активність, після чого було негайно запроваджено план екстрених дій — активи були перенесені, а виведення коштів тимчасово призупинено.

«Ми щиро перепрошуємо за незручності. Виведення коштів буде відновлено протягом 24 годин. Наша команда працює над планом компенсацій, деталі якого будуть оголошені найближчим часом», — додала Лінь.

До офіційної заяви з боку Вів’єн Лінь, на сторінці біржі було опубліковано повідомлення про “незаплановане технічне обслуговування гаманця”. Це викликало критику, зокрема від співзасновника проекту g8keep, Гаррісона Леджіо, який розкритикував спроби приховати інцидент.

«Це “технічне обслуговування гаманця” чи ваші гаманці просто спустошуються?» — написав він у соціальних мережах.