Аналітики Bitget: Toncoin може перевершити Bitcoin

Експерти криптовалютної біржі Bitget, яка також є одним з основних інвесторів The Open Network (TON) Foundation, оприлюднили звіт щодо перспектив екосистеми TON. У документі містяться амбітні прогнози про майбутнє цього блокчейну.

Аналітики підкреслили, що в найближчі роки екосистемі TON, можливо, доведеться віддалитися від тісної асоціації з Telegram, що спричинено поточними регуляторними проблемами месенджера. Однак на початкових етапах блокчейн TON продовжуватиме покладатися на велику базу користувачів цього популярного сервісу.

У довгостроковій перспективі, зі зростанням і вдосконаленням екосистеми, ймовірно, спостерігатиметься тенденція до “де-телеграмізації” з метою зниження регуляторних ризиків, пов’язаних з Telegram, як йдеться у звіті.

Ще одним сміливим прогнозом є можливий ріст вартості токена Toncoin. Аналітики Bitget вважають, що за умови позитивного сценарію на ринку криптовалют, Toncoin може перевершити за вартістю навіть Bitcoin. Також вони очікують, що блокчейн TON приверне увагу інституційних інвесторів, що позитивно вплине на ціну Toncoin.

2024 рік став роком стрімкого зростання екосистеми TON, який значною мірою був зумовлений активним впровадженням міні-додатків Telegram, таких як Notcoin і Hamster Kombat. У липні 2024 року загальна заблокована вартість (TVL) у різних проєктах на базі TON досягла рекордних $776,6 мільйона, що означає збільшення на понад 5300%.

Цікавим є той факт, що такий оптимістичний прогноз з’явився всього за кілька днів після того, як Bitget інвестувала в блокчейн TON близько $30 мільйонів.