Віталік Бутерін пожертвував 100 ETH на підтримку розробників Tornado Cash

Фонд підтримки розробників Tornado Cash зібрав вже понад 327 ETH, що оцінюється приблизно в $785 000. Згідно з даними краудсорсингової кампанії Defend Roman Storm, ці кошти були отримані через 148 окремих транзакцій. Це вже третя пожертва Віталіка Бутеріна на користь фонду Free Alexey & Roman Storm. У травні він також перевів 30 ETH, що на той момент становило приблизно $111 000.

Роман Шторм, отримавши чергову пожертву, висловив щиру подяку Бутеріну:

«Неможливо висловити словами, як багато це для мене означає. Дякую за вашу багаторічну підтримку. Ці кошти підуть на юридичний захист розробників Tornado Cash від переслідувань з боку влади США», — зазначив Шторм.

Нагадаємо, що у вересні окружна суддя Південного округу Нью-Йорка Кетрін Полк Файлла відхилила клопотання Романа Шторма щодо скасування звинувачень, висунутих Міністерством юстиції США. Ще минулого року федеральні прокурори звинуватили його у сприянні відмиванню понад $1 млрд незаконних доходів через криптовалютний міксер. Крім того, йому закидають участь у змові з метою ведення нелегального бізнесу з грошових переказів та порушення міжнародних санкцій.

Роман Шторм не визнав свою провину, стверджуючи, що Tornado Cash — це програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом, доступне для використання будь-яким бажаючим, і розробники не мають прямого контролю над ним. Проте суддя Файлла вважала його аргументи недостатніми і залишила звинувачення чинними.

Судовий процес над Романом Штормом розпочнеться у Нью-Йорку 2 грудня і триватиме близько двох тижнів. У разі визнання його винним за всіма пунктами звинувачення, йому загрожує до 45 років ув’язнення.

Варто також згадати, що раніше Віталік Бутерін підтримав розробника Ethereum Вірджила Гріффіта, якого заарештували за проведення конференції про блокчейн у Північній Кореї.