PayPal провела перший B2B-платіж із використанням стейблкоїна PYUSD

Платіжна компанія PayPal (NASDAQ: PYPL) успішно завершила свою першу B2B-транзакцію за допомогою стейблкоїна PayPal USD (PYUSD), який випускається під її брендом регульованою фінтех-компанією Paxos. Отримувачем платежу стала бухгалтерська фірма з “великої четвірки” Ernst & Young, яка також виступає аудитором PayPal.

Деталі від Bloomberg

Старший віце-президент PayPal з питань блокчейну, криптовалют і цифрових валют Хосе Фернандес да Понте зазначив, що стейблкоїни мають значний потенціал для корпоративного використання.

PYUSD, запущений у серпні 2023 року, підтримується доларовими депозитами та короткостроковими казначейськими облігаціями США. На даний момент ринкова капіталізація активу досягла $694 мільйони.

Тестування корпоративних платежів зі стейблкоїнами є частиною стратегії PayPal з розширення бізнесу в сфері цифрових активів. Наприкінці вересня компанія дозволила бізнес-акаунтам здійснювати операції з криптовалютою на всій території США, за винятком штату Нью-Йорк.

Ринок стейблкоїнів, де домінують USDT від Tether і USDC від Circle з капіталізаціями в $119 та $35 мільярдів відповідно, привертає дедалі більше уваги фінансових установ. Чимало з них, включаючи онлайн-банк Revolut, розглядають можливість запуску власних стейблкоїнів у різних юрисдикціях.