Біржа Bitget посилила стандарти лістингу токенів

Криптовалютна біржа Bitget оголосила про впровадження суворіших критеріїв для лістингу токенів, щоб захистити своїх користувачів від проектів з високим ризиком і потенційних шахраїв. Це важливий крок, спрямований на підвищення безпеки та довіри на платформі.

Основні зміни в процесі лістингу

Проекти, які бажають розмістити свої токени на Bitget, повинні пройти детальну юридичну та технічну перевірку. Ця перевірка включатиме оцінку якості коду, заходів безпеки та відповідності нормативним вимогам. У заяві біржі йдеться: “Ті, хто не відповідає нашим стандартам, не зможуть бути розміщені на платформі.”

Ключовим аспектом перевірки стане токеноміка проєктів. Фахівці біржі детально аналізуватимуть розподіл токенів, їх пропозицію та загальну вартість проєкту. Наприклад, проєкти, чия загальна оцінка перевищує більше ніж у 20 разів суму залученого фінансування, можуть викликати підозру у завищеній оцінці. Для прикладу, якщо проєкт залучив $5 млн від інвесторів, його оцінка не повинна перевищувати $100 млн.

Увага до розблокування токенів та команди

Bitget також уважно стежитиме за графіком розблокування токенів. Якщо токени розблоковуються занадто швидко (менше ніж за два роки), це може свідчити про недовговічність проєкту та поставити під загрозу стабільність активів. Крім цього, буде проводитися оцінка досвіду команди розробників і джерел фінансування проєкту. Будь-які зв’язки з попередніми шахрайськими схемами призведуть до відмови у лістингу.

Перевірка вже торгованих токенів

Крім нових проєктів, Bitget перегляне й ті токени, які вже торгуються на платформі, щоб перевірити їх відповідність новим стандартам. Підозрілі активи будуть помічені як потенційно схильні до маніпуляцій з цінами.