Співзасновник Ripple Кріс Ларсен пожертвував $1 млн у XRP на політичну кампанію Камали Гарріс

Згідно з інформацією журналістки Елеанор Терретт, Кріс Ларсен, співзасновник Ripple, зробив перше офіційно задокументоване пожертвування у криптовалюті для підтримки Камали Гарріс, передавши $1 млн у токенах XRP на її політичну кампанію. Відповідно до документа Федеральної виборчої комісії США (FEC), зазначена сума була переказана саме в криптовалюті XRP.

Цікаво, що за адміністрації Джо Байдена, Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) розпочала юридичну суперечку з Ripple, звинувативши компанію в тому, що її токени XRP є незареєстрованими цінними паперами. Незважаючи на сувору політику нинішньої адміністрації Байдена щодо криптовалют, Камала Гарріс нещодавно заявила про свою підтримку криптоіндустрії у разі перемоги на майбутніх виборах.

Відомий адвокат Фред Рісполі припустив, що пожертвування Ларсена може мати стратегічний характер. На його думку, таким чином співзасновник Ripple випробовує готовність Гарріс, чиїй адміністрації доведеться взаємодіяти з SEC, приймати криптовалюту для розвитку політичних цілей. Ларсен навмисно використав XRP для цього пожертвування, щоб перевірити реальне ставлення регуляторів і політичних лідерів до криптовалютної індустрії, пояснив Рісполі.

«Цікаво, чи прийме Гарріс XRP, якщо влада тепер називає цей альткоїн інвестиційним контрактом», — зазначив Рісполі у своєму дописі в соцмережі X.

Згідно з медіа, у липні Ripple зробила ще одне велике пожертвування в розмірі $1 млн до фонду Commonwealth Unity Fund, націленого на усунення сенаторки-демократки від Массачусетсу Елізабет Воррен, яка неодноразово виступала за заборону криптовалют, називаючи їх інструментами для шахраїв.