Крипторинок лихоманить: біткоїн впав нижче $50 000

Криптовалютний ринок переживає складний період: за останні три дні його капіталізація знизилася на понад $500 млрд, що стало найбільшим падінням цього року. Індекс S&P 500, до складу якого входять 503 акції, знизився на 4,4%, що відображає загальну нестабільність на фінансових ринках. Несприятливі дані про зайнятість у США, уповільнення зростання технологічних гігантів та страхи рецесії змусили інвесторів шукати безпечніші активи.

Bitcoin (BTC) опустився нижче позначки $50 000, досягнувши мінімуму $49 351, а на момент написання статті торгується за $51 607. Ethereum (ETH) також зазнав значного зниження, втративши майже 20% своєї вартості за дві години і тепер торгується приблизно за $2 200.

Протягом останнього тижня BTC та ETH втратили 20% та 28% відповідно. Серед основних криптовалют найбільше постраждала Solana (SOL), яка втратила понад 30% своєї вартості з кінця липня. Аналітики вказують на кілька причин цього падіння, включаючи зростання песимістичних настроїв серед інвесторів, що відображено в індексі “Страху і жадібності”.

Додаткові фактори:

  • Неочікуване підвищення процентної ставки Банком Японії викликало паніку на ринках.
  • Федеральна резервна система США не надала чіткого сигналу про зниження ставок у вересні, що посилило невизначеність.
  • Аналітики Galaxy Research попередили про потенційні проблеми стійкості мереж Bitcoin у довгостроковій перспективі.