Топ-5 монет, які подорожчали після обвалу ринку

Після падіння провідної криптовалюти нижче $50 тисяч, яке відбулося минулого тижня, вона змогла відновити 17% своєї вартості. Однак деякі альткоїни показали набагато більш значний ріст. Пропонуємо вам ознайомитися з п’ятіркою активів, які продемонстрували найбільше зростання.

Минув рівно тиждень з моменту різкого обвалу криптовалютного ринку, що стався 5 серпня 2024 року. З того часу біткоїн зріс майже на 17%, що є досить непоганим результатом. Однак низка інших криптовалют показали значно вищі результати, збільшивши свою вартість на десятки відсотків.

Нижче ми зібрали п’ять криптовалют, які за період з 7 по 12 серпня 2024 року подорожчали найбільше. Дані про їхнє зростання доступні у відкритих джерелах.

1 місце: Sui (SUI)

Капіталізація: $2,5 млрд
Максимальна ціна: $2
Емісія: 10 млрд
Зростання за тиждень: +122%

Нативний токен проекту Sui, що запустив свій блокчейн на алгоритмі Proof-of-Stake (PoS) для високопродуктивних децентралізованих додатків, ще минулого тижня почав зростати одразу після загального падіння ринку.

За останній тиждень SUI подорожчав на 122% і наразі торгується на рівні $1,06. Проект позиціонується як мережа з високою пропускною здатністю, швидкими та дешевими транзакціями, а також зручним інтерфейсом.

2 місце: SATS (1000SATS)

Капіталізація: $591 млн
Максимальна ціна: $0,00088
Емісія: 2,1 трлн
Зростання за тиждень: +73%

Срібло дістається криптовалюті SATS, назва якої пов’язана зі створенням біткоїна — Сатоші Накамото. Монета 1000SATS була розроблена для полегшення мікротранзакцій та використовується для дрібних платежів із мінімальними комісіями.

Хоча SATS з’явилася лише в грудні 2023 року, вона вже показала стабільний ріст у перші два місяці. Після деякого спаду з березня 2024 року, за останній тиждень монета зросла на 73% і зараз торгується на рівні $0,00028.

3 місце: Helium (HNT)

Капіталізація: $1 млрд
Максимальна ціна: $50,7
Емісія: 160 млн
Зростання за тиждень: +67%

На третьому місці — нативний токен протоколу Helium, який показав вражаючий ріст на 67% за минулий тиждень. Наразі HNT торгується на рівні $6,67. Протокол Helium управляє розподіленою бездротовою мережею мобільних точок доступу і відомий тим, що залучив значне фінансування від венчурних інвесторів.

4 місце: dogwifhat (WIF)

Капіталізація: $1,8 млрд
Максимальна ціна: $4,5
Емісія: 998 млн
Зростання за тиждень: +61%

Четверте місце займає WIF — мемкоін, на якому зображена собака породи шиба-іну в шапці. Цей токен подорожчав на 61% за минулий тиждень і наразі торгується на рівні $1,8. Попри свій гумористичний характер, цей токен став відомим після того, як один із криптотрейдерів заробив на ньому мільйон доларів, інвестувавши всього $310.

5 місце: Bittensor (TAO)

Капіталізація: $2,1 млрд
Максимальна ціна: $730
Емісія: 7,2 млн
Зростання за тиждень: +55%

П’яте місце в рейтингу займає токен TAO, пов’язаний з проєктом Bittensor, який займається створенням відкритого ринку даних для навчання штучного інтелекту. За останній тиждень токен подорожчав на 55% і наразі торгується на рівні $294.