Circle запускає безконтактні платежі на iPhone з оплатою в USDC

Нещодавно Apple повідомила, що надасть доступ до NFC-чіпу iPhone стороннім розробникам у новій версії iOS 18.1. У відповідь на це компанія Circle, емітент стейблкоїна USDC, планує впровадити функцію безконтактних платежів (Tap to Pay) на iPhone. Генеральний директор компанії, Джеремі Аллер, підтвердив це в соціальних мережах.

«Скоро з’явиться можливість здійснювати платежі на iPhone з використанням USDC. Розробники гаманців, готуйтеся до запуску», — написав Джеремі Аллер у своєму Twitter.

Ця заява була зроблена після того, як Apple анонсувала відкриття доступу до платежного чіпу iPhone для обробки транзакцій за межами екосистеми Apple Pay та Apple Wallet. Це нововведення дозволить розробникам використовувати безконтактні транзакції в різних додатках, зокрема для оплати покупок у магазинах, проїзду в громадському транспорті, використання карток лояльності, покупки квитків на заходи та навіть для ідентифікаційних цілей.

Згідно з інформацією від Apple, нова функція буде доступна у ряді країн, включаючи Канаду, Австралію, Японію, Велику Британію та США, а з часом список країн буде розширюватися. Щоб інтегрувати нове рішення, розробники повинні будуть укласти комерційну угоду з Apple та оплатити відповідний збір. Однак компанія поки що не розкрила деталі та розмір цієї комісії.

Рішення Apple стало відповіддю на вимоги Європейського Союзу, викладені в Акті про цифрові послуги (DSA). Цей закон встановлює нові правила щодо модерації контенту, конфіденційності та прозорості для користувачів, а також зобов’язує великі технологічні компанії відкривати свої екосистеми для сторонніх розробників.

Раніше стало відомо, що команда гаманця MetaMask оголосила про запуск пілотного проекту з випуску криптовалютних дебетових карт у співпраці з Mastercard і Baanx, що дозволить користувачам розраховуватися за товари та послуги за допомогою криптоактивів.