Crunch Lab залучає $3,5 млн від інвесторів для масштабування

Стартап Crunch Lab успішно залучив $3,5 млн під час раунду початкового фінансування, який очолила інвестиційна компанія Multicoin Capital, що спеціалізується на криптовалютах. До раунду також приєдналися Factor Capital, Fabric VC та Elixir Capital. У результаті загальний обсяг інвестицій, залучених стартапом, сягнув $5,3 млн.

Crunch Lab є основним учасником CrunchDAO — платформи для дослідників штучного інтелекту, які можуть брати участь у змаганнях з розподіленого машинного навчання. Учасники CrunchDAO мають можливість заробляти токени CRNCH, які надають права управління та інші переваги в рамках платформи.

За словами засновника та генерального директора стартапу Жана Ерелла, Crunch Lab нещодавно увійшов у фазу прототипування разом із двома новими фінансовими установами, які отримуватимуть дані в режимі реального часу. Очікується, що це співробітництво принесе додаткові $2 млн у токенах ARR для стартапу до кінця поточного року.

Отримані інвестиції Crunch Lab планує спрямувати на масштабування бізнесу, розвиток децентралізованої організації та залучення нових співробітників. Ерелл підкреслив, що еволюція DAO стала одним із ключових факторів у розвитку глобальної криптовалютної індустрії.