Grayscale запустить траст на базі Avalanche (AVAX)

Grayscale запустить траст на базі Avalanche (AVAX)

Компанія з управління цифровими активами Grayscale Investments оголосила про запуск нового закритого трасту на основі криптовалюти Avalanche (AVAX).

“Ми раді повідомити про створення нового одноактивного інвестиційного фонду в криптовалюту, доступного через приватне розміщення: Grayscale Avalanche Trust ($AVAX). Цей продукт доступний для акредитованих інвесторів,” — повідомила Grayscale через свої офіційні канали.

Чому Grayscale обрала Avalanche?

Grayscale підкреслила, що Avalanche відіграє важливу роль у розвитку токенізації реальних активів (RWA), що робить його привабливим для індивідуальних та інституційних інвесторів. Фонд працюватиме за аналогічною схемою, як і інші трасти компанії, де підписка або погашення вимагає прямого звернення до компанії.

В Grayscale також зазначили, що вони докладуть зусиль для листингу цього трасту на вторинному ринку, хоча компанія не гарантує успішного результату.

Розширення продуктового портфеля

Новий траст є частиною стратегії розширення лінійки продуктів Grayscale. Раніше компанія вже запустила трасти на базі MakerDAO, Bittensor, Sui, а також кошики токенів із фокусом на штучний інтелект (AI).

На момент публікації, ринкова капіталізація Avalanche становить $10,07 млрд, що робить його 14-ю найбільшою криптовалютою за ринковою вартістю, згідно з даними CoinGecko.

Інші новини: запуск токенізованого фонду Franklin Templeton на Avalanche

22 серпня стало відомо про ще одну значущу подію для Avalanche. Franklin Templeton, керуюча компанія, оголосила про запуск токенізованого фонду U.S. Government Money Fund (FOBXX) на блокчейні Avalanche, що стало черговим кроком на шляху інтеграції традиційних фінансів (TradFi) у світ децентралізованих фінансів (DeFi).

Цей фонд став першим у США, який використовує публічний блокчейн для обробки транзакцій та обліку акцій. Згідно з даними rwa.xyz, активи під управлінням FOBXX становлять $424,86 млн, поступаючись лише фонду BlackRock USD Institutional Digital Liquidity (BUIDL), який має $502,7 млн.

Експерти прогнозують значне зростання ринку токенізованого державного боргу США до $2,7 млрд у найближчі роки.