MetaMask інтегрував Wallet Guard для боротьби з крадіжками криптовалют

На тлі зростання випадків шахрайства та крадіжок цифрових активів, криптогаманець MetaMask впровадив платформу безпеки Wallet Guard для підвищення захисту своїх користувачів.

“Ми інтегруємо систему безпеки Wallet Guard, яка застосовує передові функції для блокування шахрайських дій та забезпечення захисту ваших активів”, – йдеться в заяві MetaMask.

Wallet Guard – це орієнтована на користувача платформа безпеки, яка відома своїм браузерним розширенням і панеллю керування.

Співпраця між Wallet Guard та MetaMask має на меті створити кілька рівнів захисту, що ускладнить зловмисникам доступ до коштів користувачів криптогаманця.

На першому етапі основна технологія Wallet Guard забезпечить додатковий рівень безпеки при взаємодії користувачів MetaMask з dApps і смарт-контрактами. Наступні інновації будуть поширені на всі функції гаманця, включаючи створення нового облікового запису, керування ключами та операції з активами.

Крім того, користувачі MetaMask зможуть отримувати актуальні сповіщення про стан безпеки їхніх акаунтів та активів у режимі реального часу. Це дозволить виявляти спроби шахрайства до того, як вони призведуть до втрати коштів.

За даними аналітиків з Chainalysis, у 2023 році шахраї викрали криптовалюту на суму понад 1,7 мільярда доларів. Хоча це значно нижче рекордних показників 2022 року (3,7 млрд доларів) і 2021 року (майже 3 млрд доларів), загроза шахрайства залишається актуальною.