Віталік Бутерін прокоментував арешт Павла Дурова

Співзасновник Ethereum, Віталік Бутерін, висловив свою стурбованість щодо арешту Павла Дурова, засновника Telegram. Він зазначив, що цей інцидент може стати небезпечним сигналом для свободи спілкування в Європі.

За словами Бутеріна, звинувачення проти Telegram виглядають таким чином, що месенджер «не модерувався» і відмовився передати дані користувачів. Це викликає серйозні побоювання щодо майбутнього програмного забезпечення та свободи комунікацій на континенті.

Бутерін прокоментував це у своєму Twitter:

“Я раніше критикував Telegram за недостатньо серйозний підхід до шифрування. Але на основі доступної інформації звинувачення стосується того, що Telegram просто не модерувався і не передавав дані користувачів. Це виглядає дуже погано і тривожно для майбутнього програмного забезпечення та свободи комунікацій в Європі”.

Один із користувачів запитав Бутеріна про можливість створення «чорного ходу» для уряду в таких месенджерах, як WhatsApp чи iMessage. Віталік відповів, що єдиний надійний шлях – це використання відкритого вихідного коду та формальна перевірка безпеки.

Нагадаємо, що ввечері 24 серпня 2024 року Павло Дуров був заарештований в аеропорту Ле-Бурже, неподалік Парижа. Після цієї новини вартість Toncoin (TON) впала на понад 15% за добу.