Запуск токена DOGS на TON став найбільшою подією в історії мем-коінів

Telegram-проєкт DOGS (DOGS) встановив рекорд: невдовзі після запуску токен отримали понад 17 мільйонів користувачів. Зацікавленість у проєктах на базі Telegram постійно зростає, і на цьому тлі DOGS швидко став одним із найбільш обговорюваних мем-токенів.

DOGS зберігають майже 5 мільйонів адрес

За даними Tonveiwer, зараз токен DOGS зберігається на понад 5 мільйонах гаманців у блокчейні The Open Network (TON), і це лише за два тижні з моменту запуску.

За кількістю власників DOGS вже зрівнявся зі стейблкоїном Tether (USDT) у мережах Tron (TRX) та Ethereum (ETH).

«На сьогоднішній день DOGS знаходиться на 4,5 мільйона унікальних гаманців у TON, що робить його унікальним токеном — у нього найбільше унікальних власників за всю історію, і він досяг цього всього за два тижні. Лише USDT у мережах Tron та Ethereum мають більше власників, ніж DOGS», — заявила команда TON Community.

За останні 14 днів кількість щоденних активних користувачів DOGS неодноразово перевищувала 1,1 мільйона, а кількість щоденних транзакцій сягала 14,4 мільйона.

Інші досягнення проєкту після аірдропу:

  • 53 мільйони користувачів взаємодіяли з міні-додатком DOGS у Telegram.
  • 42,2 мільйона гравців претендували на токени через аірдроп.
  • 17 мільйонів користувачів отримали монети під час роздачі.

DOGS з’явився на хвилі популярності ігор-клікерів, таких як Notcoin і Hamster Kombat. На відміну від інших мем-коінів, DOGS пропонує реальну корисність у екосистемі Telegram.

Більшість токенів команда проєкту розподілила серед активних та давніх користувачів месенджера, що зробило додаток ще більш привабливим.

Однак запуск DOGS був не зовсім гладким. Через велику кількість охочих отримати винагороду блокчейн TON збоїв двічі.

Крім того, ситуація ускладнилася арештом генерального директора Telegram Павла Дурова у Франції.

На тлі негативних новин котирування багатьох монет, пов’язаних із месенджером, значно впали. Це також вплинуло на DOGS, який досі не може подолати позначку $0,0010.

За даними CoinGecko, на момент написання матеріалу токен торгується за $0,001011, при цьому за останні 24 години його вартість знизилася на 4,3%.